FOTO MOLINI DI VOGHERA_Page_10_Image_0001.jpg
 

Molini di Voghera

Italienskt specialmjöl från Italiens äldsta mjölkvarn 

https://www.molinidivoghera.it/en/

Vete malt i samma kvarn sedan 1610. Premium mjöl kräver olika sorter av vete och det krävs färdighet att blanda dem framgångsrikt. Detta gäller framförallt våra olika pizza mjöl där vi har tre olika typer av mjöl som är anpassade till olika typer av jäsning för den som bakar. 

För att producera vårat närodlade Oltrepò-mjöl väljer vi bara vete som odlas av pålitliga producenter som kan garantera kvaliteten och spårbar hos råmaterialet. 

En viktigt rörelse i Italien är livsmedel  S.K. "Km 0" dvs närproducerat och i det här fallet även närodlat! 

Vetet gror intill kvarnen i detta natursköna område. 

Mjölpåsarnas storlek varierar mellan 1 kg, 5 kg och 25 kg 

Kvarnen befinner sig 50 minuter från Milano, där vi låter transportera mjölet via tåg till Sverige. 

För att förstå och för att verkligen uppfatta att det finns väsentliga skillnader när det gäller vilket mjöl man tillämpar så måste man prova att baka & smaka.